Forum για την πόλη

Ταυτότητα

Forumgiatinpoli.gr: Το νέο, εναλλακτικής ενημέρωσης (και όχι μόνο), site από σήμερα κοντά σας

Αγαπητοί φίλες & φίλοι

Το νέο, εναλλακτικής ενημέρωσης (και όχι μόνο), site “forumgiatinpoli.gr” είναι από σήμερα κοντά σας.

Στη μάχη της ενημέρωσης, της αντιμετώπισης / επίλυσης των προβλημάτων της πόλης (μας), των θεμάτων της καθημερινότητάς μας, αλλά και σοβαρών θεμάτων που έχουν αντίκτυπο στην περιοχή μας, αφορούν το μέλλον του τόπου μας ή / και το μέλλον του πλανήτη που ζούμε όλοι μας.

Το “forumgiatinpoli.gr” καταγράφει, συγκεντρώνει, ταξινομεί και προβάλλει τον παλμό / τα δρώμενα της πόλης, των κινημάτων πόλης και του τόπου μας «πανοραμικά».

Το “forumgiatinpoli.gr” επικεντρώνεται / ερευνά / παρουσιάζει τα επιφαινόμενα και την ουσία των θεμάτων στην πόλη (μας), όμως, μπορεί να αναφέρεται σε κάθε πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή ακόμη και στον κόσμο. Ξεκινάμε από τα επιφαινόμενα για να καταλήξουμε στην ουσία, σε μια διαδικασία / θεώρηση όπου το τοπικό γίνεται διαδημοτικό, περιφερειακό, πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο, το ατομικό γίνεται κοινωνικό και αντίστροφα.

Ο σχεδιασμός για το αύριο της πόλης μας, αλλά και κάθε πόλης οφείλει να στηρίζεται στους πολίτες και τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται από κοινού.

Στην εποχή μας τα πράγματα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος μας διαρκώς μειώνεται μέχρι εξαφάνισης, και γι’ αυτό είναι πολύτιμος. Αναγνωρίζοντας αυτή την κατάσταση, δημιουργήσαμε το “forumgiatinpoli.gr” για να καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας για απλή και εύκολη πλοήγηση, για άμεση, γρήγορη, πολύπλευρη και έγκυρη ενημέρωση.

Το “forumgiatinpoli.gr” είναι μια ανεξάρτητη, ενημερωτική ιστοσελίδα, εναλλακτικής παρουσίασης ειδήσεων / γεγονότων, άρθρων, δρώμενων στην πόλη, έρευνας, ρεπορτάζ και συνεντεύξεων. Με αρθρογραφία από συμπολίτες μας, εκπρόσωπους φορέων και κοινωνικών ομάδων, μέλη των κινημάτων πόλης, επιστήμονες, δημοσιογράφους, κ.α.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε επισημάνει ότι "Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί στο ίδιο επίπεδο της συνείδησης που το δημιούργησε. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε".
Η συνήθης πρακτική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι να συντηρούν και να αναπαράγουν ακριβώς το υφιστάμενο επίπεδο συνείδησης για τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης των πραγμάτων (status quo) και τον ακρωτηριασμό της κοινωνικής συνείδησης των ατόμων.

Το“forumgiatinpoli.gr” φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά, ανοικτό στις διαφορετικές θέσεις και απόψεις, υιοθετεί τον Κώδικα Δεοντολογίας των ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου
http://www.ened.gr/Content/Files/Code_of_ethics_greek_version.pdf
Έχουμε επιτακτική ανάγκη από νέες μορφές ενημέρωσης.

Το“forumgiatinpoli.gr” περιλαμβάνει συνδέσμους (links) με ανακατεύθυνση προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites / blogs), αναμεταδίδοντας τις αναρτήσεις / ειδήσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Η πολυφωνία για μας αποτελεί βασική αρχή στην ενημέρωση. Ενημερώνεστε άμεσα επιλέγοντας / πατώντας επάνω στο θέμα / site / blog που σας ενδιαφέρει.

Στόχος μας βέβαια δεν είναι μόνο η έγκυρη ενημέρωση, αλλά να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τη δική σας συμμετοχή, για τα σοβαρά θέματα και προβλήματα του τόπου μας, προκειμένου να καταφέρουμε ο τόπος και η κοινωνία μας να έχουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Οι πράξεις, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα θα δείξουν και εσείς θα κρίνετε, εάν θα έχουμε επιτύχει το στόχο μας.

Το “forumgiatinpoli.gr” βρίσκεται από σήμερα στον αέρα του κυβερνοχώρου, αλλά σε δοκιμαστική λειτουργία, καθότι ακόμα διαμορφώνεται. Η επίσημη έναρξη (εγκαίνια) θα γίνει αργότερα.

Το “forumgiatinpoli.gr” είναι εδώ, με σύγχρονη εμφάνιση, και νέες οθόνες παρουσίασης του περιεχομένου του, που προσαρμόζονται αυτόματα στις διαστάσεις του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες, ερωτήματα ή σχόλια σχετικά με τις αναρτήσεις μας, μέσα από τις δυνατότητες που παρέχονται στη σελίδα της επικοινωνίας.

Κάθε μέρα η εναλλακτική / έγκυρη ενημέρωση στο “forumgiatinpoli.gr”!

Υπεύθυνος και διαχειριστής του είναι ο υπογράφων.

Καλή πλοήγηση!

Περικλής Ζήκας

10/10/2018