Forum για την πόλη

ΟΧΙ στην έξωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων

17/05/2021
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 12:09


Αιφνιδιαστικά και χωρίς εξήγηση η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη δρομολόγησε την έξωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων από την αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ που στεγάζεται και δραστηριοποιείται εδώ και έξι χρόνια, με τη συναίνεση των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) κα Ροκοφύλλου στις 05 Μαΐου 2021 με email ζήτησε από το σύλλογο να παραδώσει τα κλειδιά και τη χρήση της υπόγειας αίθουσας στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ εντός πέντε ημερών.

Παραθέτουμε τη δισέλιδη επιστολή – κάλεσμα που απεύθυνε ο Σύλλογος στους κατοίκους της γειτονιάς των Άνω Αμπελοκήπων εκθέτοντας το όλο ζήτημα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να υπογράψετε την καμπάνια που απαιτεί να παραχωρηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η αίθουσα του Πάρκου ΚΑΠΑΨ (Λάκωνος 9), κατά χρήση, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων ώστε, με τη λειτουργία των πολλών πολιτιστικών τμημάτων του, των περιβαλλοντικών επιτροπών του, την επιτροπή αλληλεγγύης του, με τις πολύμορφες εκδηλώσεις του, τόσο στην αίθουσα όσο και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, να συνεχιστεί η πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση του, προς όφελος όλων των κατοίκων:

ΕΔΩ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων ιδρύθηκε το 1959. Έχει προσφέρει αδιάλειπτα έργο στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των δημοτών, προωθώντας τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, αναζητώντας ανάσες πρασίνου και πολιτισμού.

Τα τελευταία έξι χρόνια φιλοξενείται από το Δήμο Αθηναίων σε μία από τις επτά αίθουσες του Πάρκου ΚΑΠΑΨ –το οποίο, αν ο Σύλλογος δεν είχε παλέψει για χρόνια μαζί με τους κατοίκους, θα ήταν μια ακόμα τσιμεντένια επέκταση και όχι Πάρκο

Τα πολιτιστικά του τμήματα που λειτουργούν καθημερινά και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, δίνουν τη δυνατότητα σε πάνω από 500 ανθρώπους την εβδομάδα να συνευρεθούν, να ενημερωθούν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν.

Ο Δήμος Αθηναίων, οφείλει να παραχωρήσει και επίσημα την αίθουσα στο Σύλλογο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη δημιουργία του Πάρκου ΚΑΠΑΨ αλλά και το ευρύτερο έργο του στην περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι όλοι οι σύλλογοι της περιοχής, με υπόμνημά τους έχουν συμφωνήσει  με την παραχώρηση της αίθουσας για χρήση από το Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Διαβάστε την Ανοιχτή Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων:


icon Ανοιχτή Επιστολή σελίδα 1 (136,45 KB)
icon Ανοιχτή Επιστολή σελίδα 2 (141,06 KB)