Forum για την πόλη

Κλείσιμο Πάρκων & Αλσών καθώς και των Εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό

20/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 16:14


Η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού, ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιο Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του γειτονικού Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους, όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Είχε προηγηθεί στις 18/03/2020 έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με δημάρχους της Αττικής. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και η διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να ληφθούν περιοριστικά μέτρα μετακίνησης των πολιτών σε άλση, πάρκα και πνεύμονες πρασίνου, όπως ο Υμηττός και η Πάρνηθα. Ειδικά στις δύο τελευταίες περιπτώσεις διαπιστώθηκε μεγάλη κινητικότητα πολιτών το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σύστησε οι αρμόδιες αρχές να λάβουν περιοριστικά μέτρα και έκανε γνωστό ότι σε ότι αφορά στην Περιφέρεια το Πάρκο Τρίτση, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει κλειστό για όσο διάστημα χρειαστεί.

Το κλείσιμο των Πυλών Εισόδου στον Υμηττό εισηγήθηκε στους Δημάρχους των Δήμων του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Η σχετική ανάρτηση εδώ:

https://www.facebook.com/spay.ymittos/photos/pb.655135481253136.-2207520000../2396223807144286/?type=3&theater

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, σε κάθε περίπτωση, να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους.

Πηγή : http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=34767:kleisimo-parkon-kai-alson-kathos-kai-ton-eisodon-prosvasis-ston-ymitto&catid=3&Itemid=709