Forum για την πόλη

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Τετάρτη 4 Μάρτη στις 3 μ.μ.

03/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 19:02


Χωρίς καμία συζήτηση και εξουσιοδότηση από κανένα όργανο και χωρίς τη στοιχειώδη δημόσια διαβούλευση, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης εξήγγειλε μια αυθαίρετη, φιλοεργολαβική και αντιπεριβαλλοντική αναθεώρηση του -ήδη, προβληματικού- περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής, με καταστροφικές συνέπειες για τη Δυτική Αθήνα - Αττική.

Πρώην και νυν διοίκηση της περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ έχουν συμφωνήσει στη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής για, τουλάχιστον, άλλα δέκα χρόνια και προετοιμάζουν το έδαφος για νέους ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική (π.χ. στο λατομείο Μουσαμά).

 

Ακολουθεί το κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Την προηγούμενη βδομάδα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για τις 26.2.2020, όταν έμαθε πως δημοτικές αρχές και συλλογικότητες από τη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πιστεύουν ότι με τέτοια φτηνά κόλπα μπορούν να μας αποδιοργανώσουν, όμως κάνουν μεγάλο λάθος.

Οι μεθοδεύσεις τους μας πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ!

Την επόμενη Τετάρτη θα είμαστε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Πατούλης -και όσοι αποφασίζουν μαζί του- πως η Δυτική Αθήνα - Αττική δεν είναι ο απόπατος της Αττικής. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Και στα περιφερειακά συμβούλια και στον ΕΔΣΝΑ και στο κέντρο της Αθήνας και στην πύλη της χωματερής της Φυλής.

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο