Forum για την πόλη

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση στις 28 Μαρτίου 2020

04/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 11:15


Στις 28 Μαρτίου 2020 κινήματα από δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη στέγη, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την υφαρπαγή, ενώνουν την φωνή τους σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη.
Το σύνθημα είναι "Στέγη για τους ανθρώπους και όχι για κέρδος".

Η Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 28 Μαρτίου, ήταν ένα από τα κύρια θέματα κατά τη συνάντηση του «Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Δράσης για το δικαίωμα στη στέγη και την πόλη (European Action Coalition for the Right to Housing and to the City)» που πραγματοποιήθηκε στο Hondarríba της Ισπανίας μεταξύ 15-19 Ιανουαρίου 2020.


Περίπου 50 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για να οργανώσουν κοινή δράση, να ανταλλάξουν εμπειρίες και, τελικά, να προετοιμάσουν την Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση το 2020.


Ο «Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Δράσης» ιδρύθηκε το 2013 από διάφορες ομάδες που αγωνίζονται κατά των εξώσεων και υπέρ του δικαιώματος στην πόλη. Σήμερα, ομάδες διαφορετικών μεγεθών και οργανωτικών δομών από 20 χώρες είναι μέλη του Συνασπισμού. Συνεργάζονται με άτομα που έχουν πληγεί από εξώσεις, εκτοπισμό ή άλλα συμπτώματα της κρίσης κατοικιών.


Η Ημέρα Δράσης για τη Στέγαση οργανώνεται πανευρωπαϊκά. Ανακοινώθηκαν δράσεις / διαδηλώσεις σε περισσότερες από 50 πόλεις και σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://housingnotprofit.org/housing-action-day/

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών καλεί, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 4:30 μμ στην οδό Τσαμαδού 15, όλες τις συλλογικότητες που ασχολούνται με το ζήτημα της στέγης, κοινωνικά στέκια και κινήματα πόλης, δημοτικά σχήματα του ριζοσπαστικού χώρου και όποια/ον ενδιαφέρεται για να οργανώσουν την ελληνική δράση της 28ης Μάρτη.