Forum για την πόλη

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

16/03/2019
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2019 09:58


Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή» καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα, γιατί παρά τις Πρωθυπουργικές και κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν υπήρξε υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν.

Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων με αιτήματα αφενός την ολοκλήρωση της απαραίτητης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το νέο Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού και αφετέρου την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή - Ιλισίων. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή»:

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 ώρα 6μ.μ.

Στο Πάρκο Σχ. Χωροφυλακής (Λεωφόρος Μεσογείων)

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

 

Υπερασπιζόμαστε τον Υμηττό και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

 

Διαμαρτυρόμαστε

1. Επειδή παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές εξαγγελίες καθυστερεί απαράδεκτα να εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), όπως απαίτησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την από 10 Σεπτεμβρίου 2015 απόφασή του, για να έχει ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα 187/Δ/2011 «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων».
Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας είναι να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα το παραπάνω διάταγμα, ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Επικρατείας πρόσφατα, με την αρ. 2244/2018 απόφασή του ύστερα από προσφυγή της μισθώτριας εταιρείας του Μπάντμιντον, το ακύρωσε κατά το μέρος που αφορά την αιτούσα εταιρία (χώρος Μπάντμιντον στον πυρήνα του Πάρκου).

2.  Επειδή παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές εξαγγελίες, του Πρωθυπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κυρίου Φάμελλου, ακόμη δεν έχει καταρτιστεί Σχέδιο Νόμου «για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου» ( Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ήταν έτοιμο μέχρι στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, ενώ ο κύριος Φάμελλος ως τις 30 Νοεμβρίου 2018)

 

Απαιτούμε

Να ολοκληρωθεί άμεσα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα σε αντικατάσταση του ΠΔ 187/Δ/2011.

Να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που φυσικά θα περιλαμβάνει ως όρια ευθύνης του τα προβλεπόμενα από το ΠΔ 187/Δ/2011 και παράλληλα να εξασφαλίζονται, θεσμικά, σταθεροί επαρκείς οικονομικοί πόροι.

Να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 965 στρεμμάτων, όπως προβλέπει ο Νόμος 732/77 και το ΠΔ 187/Δ/2011.

 

Εγγύηση για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων υψηλού πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, αποτελεί η συνέχιση των ενωτικών μας αγώνων.