Forum για την πόλη

24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 28/11 σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, Τραμ, Τρόλεϊ και ΟΣΕ & Στάση εργασίας στα λεωφορεία

27/11/2018
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 10:08


Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα:

Το Μετρό - γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3, δεν θα λειτουργεί όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα εκτελούν δρομολόγια λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσοι επιβάτες έχουν κλείσει εισιτήρια (για υπεραστικά δρομολόγια) για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα Τραμ λόγω 24ωρης απεργίας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Τα Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν θα λειτουργούν όλη τη μέρα. Το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 9:00 μ.μ., λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας). Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8:00 μ.μ..

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων για το Αεροδρόμιο.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).  Η κινητοποίηση της ΠΝΟ θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.


Ακολουθούν Δελτία Τύπου των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς για την αυριανή 24ωρη απεργία:

Το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Ένας ακόμα άδικος, αντιλαϊκός και φορομπηχτικός προϋπολογισμός έφτασε, από τη κυβέρνηση, στη Βουλή, βαθαίνοντας την κοινωνική ανισότητα και ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος.


Για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η απαξίωση των Συγκοινωνιών και οι σχεδιασμοί για εκποίηση κερδοφόρων τμημάτων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως ο επισκευαστικός τομέας, μας υποχρεώνουν να θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ διεκδικούμε:

  • Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Νέο Κανονισμό Εργασίας- Οργανόγραμμα- Βαθμολόγιο του Διοικητικού προσωπικού.
  • Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.
  • Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης του Πειραιά.
  • Την εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στις 28 Νοεμβρίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ):

Η Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών:

Το Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ: